Füstszűrők

Home/Tudástár/Füstszűrők

Füstszűrő alapanyagként jelenleg legnagyobb mennyiségben cellulóz acetátot használnak, de jelentős mennyiségben alkalmaznak kreppelt papírt is.

– Az acetátfilter: a legelterjedtebb szűrő típus. Alapanyaga a cellulóz acetát. Silver Tip

– A multifilteres legalább két szűrőrészből áll.

A két filter között adalékanyag helyezkedik el. (pl.: aktív szén) Silver Tip Charbon

– Illatosított filter: a cigaretta íz hatásának javítására illatanyagot is tartalmaz (pl.: mentol) Silver Tip Menthol

A cigaretta-papír, papírt és ragasztóanyagot tartalmaz. Normál méretű papírok közé a 70×36 mm-es papírok tartoznak. Lehetnek vékony vagy vastag papírok. A vékonyak általában lassú, míg a vastagok gyorsabb égésűek. Ezek a papírok a legelterjedtebbek, a mindennapi dohányzáshoz általában ezeket szokták használni. A legtöbb esetben 50 íves csomagolásban kaphatók. A vágott sarkú cigarettapapírok megkönnyítik a cigaretta-sodrást.

A King Size méretű papírok 98×53 mm vagy 108×53 mm-es méretben kerülnek forgalomba. A Slim papírok 108×44 mm hosszú, vékony cigaretta készítésére alkalmasak.

A Roll cigarettapapírok kb. 5 méteresek, a ragasztócsík a papír szélén helyezkedik el, így akkora papírt téphetünk, amekkorára szükségünk van.

A light cigaretták lényege, hogy légáteresztő cigarettapapírt használnak és a filteren perforált zónát alakítanak ki. A cigaretta szívásakor a cigarettapapíron és a filteren lévő perforáció mentén szabad levegő áramlik be, amely higítja a füstöt.

By |október 13th, 2013|Categories: Tudástár|0 Comments